Przyjęcia Weselne

Organizujemy wesela, przyjęcia weselne, obiady weselne, uroczystości ślubne.

Zadzwoń do Managera Przyjęć Okolicznościowych i sprawdź dostępny termin
+48 603 235 100 
lub napisz kontakt@restauracja-platinum.pl 
  • Od 40 do nawet 280 osób (poniżej 40 osób proponujemy uroczyste obiady weselne w naszej Restauracji)
  • kompleksowa obsługa
  • najlepszy pokaz kuchni polskiej, tradycyjnej i urozmaiconej
  • dostępne opcje wegetariańskie i inne preferencje żywieniowe
  • piękne, zadbane wnętrza i okolica
  • komfortowe pokoje gościnne, z własną łazienką, TV oraz śniadaniem. Dla nowożeńców luksusowy apartament GRATIS.
  • łatwy dojazd (przy samej DK11) oraz duży parking wokół obiektu
Dobry smak i wspaniała zabawa. Organizacja wesela w Sali Bankietowej Platinum to pewny wybór w Waszym najważniejszym dniu w życiu.
Jesteście pod opieką osób z doświadczeniem i pasją. 30 lat doświadczenia, tysiące udanych przyjęć.
Wszyscy Goście weselni będą zachwyceni naszymi wnętrzami i smakiem naszej kuchni. 
 
Dziękujemy za zainteresowanie naszym obiektem.
Pod menu weselnymi znajdą Państwo wariant na poprawiny oraz dodatkowe atrakcje.
Każda uroczystość jest inna a my chętnie dostosujemy menu oraz inne czynniki do Waszych potrzeb. Mamy pełne możliwości.
Każde przyjęcie rozpoczynamy tradycyjnie przywitaniem chlebem i solą oraz dobrze zmrożoną wódką!
 
PROMOCJA
-15 PLN/os. oraz napis "LOVE" gratis na wesela od niedzieli do czwartku
-10 PLN/os. na wesela od listopada do kwietnia (promocje nie łączą się)
 
MENU STANDARD
269 PLN/os.
Zupa, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich
  • Rosół ze swojskim makaronem
  • Krem pieczarkowy ze śmietaną i grzankami
  • Krem pomidorowy z ziołami i skórką pomarańczy
Dania główne na półmiskach, 2,5 porcji na osobę, 5 do wyboru
  • Kotlet De Volaille
  • Kotlet szwajcar
  • Roladka drobiowa faszerowana sezonowo
  • Filet z ananasem i żurawiną
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Zraz wieprzowy tradycyjny z sosem
  • Pieczona karkówka w sosie własnym 
  • Filet z miruny
Dodatki na półmiskach, 4 do wyboru 
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Pieczone ziemniaczki w ziołach
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Warzywa gotowane
  • Warzywa grillowane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta modra zasmażana
Po obiedzie
  • Ciasto z lokalnej cukierni  na paterach 1,5k/os.
  • Kawa lub herbata serwowana
Zimny bufet, 2 porcje na osobę, 4 do wyboru
  • Lustro: (3 do wyboru) roladka fantazyjna, grzybowa, grecka, marchewkowa z twarożkiem, galantyna drobiowa lub wieprzowa, szynka faszerowana
  • Karkówka z sosem tatarskim
  • Pasztet w cieście francuskim, z żurawiną
  • Stripsy z kurczaka z dipem
  • Koreczki
  • Tatar ze śledzia na grzance
Sałatki, 1 porcja na osobę, 2 do wyboru
  • Hawajska z kurczakiem
  • Cezar
  • Grecka
  • Ziemniaczana z boczkiem i jajkiem
  • Gyros
  • Meksykańska z kurczakiem

Do zimnego bufetu zawsze w pakiecie: ciepłe bułeczki 2 szt., masło

Ciepła kolacja, zupa serwowana, mięsa na półmiskach 1 porcja/os.)
  • Barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem
  • Zupa gulaszowa
  • Pierne flaczki
  • Udka drobiowe faszerowane
  • Bitki wieprzowe z sosem tymiankowym i kopytkami
  • Pałki BBQ z warzywami
Napoje 
  • Soki 100% owocowe 0,5l na osobę
  • Woda z cytrusami i miętą 1l na osobę
Dodatkowo Goście mogą korzystać z bufetu kawowego, na którym dostępna jest selekcja herbat, świeża kawa i dodatki. 
 
MENU PREMIUM
309 PLN/os. 
(więcej mięs na osobę, deser, większy asortyment)
Zupa, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich
  • Rosół ze swojskim makaronem
  • Krem pieczarkowy ze śmietaną i grzankami
  • Krem pomidorowy z ziołami i skórką pomarańczy
  • Krem selerowo-pietruszkowy z bekonem
  • Krem z białych warzyw z prażonym jabłkiem
Dania główne na półmiskach, 3 porcje na osobę, 5 do wyboru
  • Kotlet De Volaille
  • Kotlet szwajcar
  • Roladka drobiowa faszerowana sezonowo
  • Pierś z indyka w sosie tymiankowym
  • Filet z ananasem i żurawiną
  • Grillowany filet z gruszką i camembertem
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Zraz wieprzowy tradycyjny z sosem
  • Pieczona karkówka w sosie własnym
  • Schab duszony w sosie porowym
  • Rumsztyk z cebulką
  • Filet z miruny
Dodatki na półmiskach, 4 do wyboru 
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Pieczone ziemniaczki w ziołach
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Warzywa gotowane
  • Warzywa grillowane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta modra zasmażana
Po obiedzie
  • Deser serwowany do wyboru
    • Tiramisu
    • Panna cotta z musem malinowym
    • Mus czekoladowy z truskawką
  • Ciasto z lokalnej cukierni  na paterach 1,5k/os.
  • Kawa lub herbata serwowana
Zimny bufet, 2 porcje na osobę, 4 do wyboru
  • Lustro: (3 do wyboru) roladka fantazyjna, grzybowa, grecka, marchewkowa z twarożkiem, szpinakowa z łososiem, galantyna drobiowa lub wieprzowa, szynka faszerowana
  • Karkówka z sosem tatarskim
  • Polędwiczki drobiowe po japońsku
  • Ryba w occie
  • Dzwonki z pstrąga w zalewie
  • Pasztet w cieście francuskim, z żurawiną
  • Stripsy z kurczaka z dipem
  • Koreczki
  • Tatar ze śledzia na grzance
Sałatki, 1 porcja na osobę, 2 do wyboru
  • Hawajska z kurczakiem
  • Cezar
  • Grecka
  • Ziemniaczana z boczkiem i jajkiem
  • Gyros
  • Meksykańska z kurczakiem

Do zimnego bufetu zawsze w pakiecie: ciepłe bułeczki 2 szt., masło

Ciepła kolacja, zupa serwowana, mięsa na półmiskach 1,5 porcji/os.)
  • Barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem
  • Zupa gulaszowa
  • Pierne flaczki
  • Udka drobiowe faszerowane
  • Bitki wieprzowe z sosem tymiankowym i kopytkami
  • Pałki BBQ z warzywami
Napoje 
  • Soki 100% owocowe 0,7l na osobę
  • Woda z cytrusami i miętą 1l na osobę
Dodatkowo Goście mogą korzystać z bufetu kawowego, na którym dostępna jest selekcja herbat, świeża kawa i dodatki.
 
MENU LUX
349 PLN/os. 
(więcej mięs na osobę, przystawka, deser, napoje gazowane, prestiżowy asortyment)
 
Przystawka, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich
  • Carpaccio wołowe
  • Pasztet wieprzowy z sosem cumberland
  • Ternina drobiowa z musem z pietruszki
  • Szynka dojrzewająca z melonem
Zupa, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich
  • Rosół ze swojskim makaronem
  • Krem pieczarkowy ze śmietaną i grzankami
  • Krem pomidorowy z ziołami i skórką pomarańczy
  • Krem selerowo-pietruszkowy z bekonem
  • Krem z białych warzyw z prażonym jabłkiem
  • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
  • Consomme grzybowe z kluseczkami
Dania główne na półmiskach, 3,5 porcje na osobę, 6 do wyboru
  • Kotlet De Volaille
  • Kotlet szwajcar
  • Roladka drobiowa faszerowana sezonowo
  • Pierś z indyka w sosie tymiankowym
  • Grillowany filet z gruszką i camembertem
  • Udko kacze w sosie własnym
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Roladka wieprzowa ze szparagiem, otulona boczkiem
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym
  • Pieczona karkówka w sosie własnym
  • Eskalopki z ananasem i żurawiną
  • Schab duszony w sosie porowym
  • Filet z miruny
  • Łosoś na szpinaku
  • Zraz wołowy tradycyjny z sosem
  • Rumsztyk wołowy z cebulką
Dodatki na półmiskach, 4 do wyboru 
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Pieczone ziemniaczki w ziołach
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Warzywa gotowane
  • Warzywa grillowane
  • Zestaw surówek
  • Kapusta modra zasmażana
  • Szparagi z parmezanem (sezonowo)
Po obiedzie
  • Deser serwowany do wyboru
    • Tiramisu
    • Panna cotta z musem malinowym
    • Mus czekoladowy z truskawką
    • Torcik bezowy
    • Sorbet owocowy z miętą i sosem
    • Jabłko
  • Ciasto z lokalnej cukierni  na paterach 1,5k/os.
  • Kawa lub herbata serwowana
Zimny bufet, 2 porcje na osobę, 4 do wyboru
  • Lustro: (3 do wyboru) roladka fantazyjna, grzybowa, grecka, z indyka, marchewkowa z twarożkiem, szpinakowa z łososiem, galantyna drobiowa lub wieprzowa, szynka faszerowana, szynka ze szparagami, pstrąg
  • Karkówka z sosem tatarskim
  • Gotowany schab z marynowanymi pomidorami
  • Grillowana cukinia z kozim serem
  • Tatar wołowy na grzance
  • Polędwiczki drobiowe po japońsku
  • Ryba w occie
  • Dzwonki z pstrąga w zalewie
  • Pasztet w cieście francuskim, z żurawiną
  • Stripsy z kurczaka z dipem
  • Koreczki
  • Tatar ze śledzia na grzance
Sałatki, 1 porcja na osobę, 2 do wyboru
  • Hawajska z kurczakiem
  • Cezar
  • Grecka
  • Ziemniaczana z boczkiem i jajkiem
  • Gyros
  • Meksykańska z kurczakiem
  • Z polędwiczką wieprzową, pomarańczą i balsamico
  • Z pieczonym burakiem i fetą
  • Z wędzonym pstrągiem i jajkiem

Do zimnego bufetu zawsze w pakiecie: ciepłe bułeczki 2 szt., masło

Ciepła kolacja, zupa serwowana, mięsa na półmiskach 1,5 porcji/os.)
  • Barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem
  • Zupa gulaszowa
  • Pierne flaczki
  • Bogracz
  • Udka drobiowe faszerowane
  • Bitki wieprzowe z sosem tymiankowym i kopytkami
  • Pałki BBQ z warzywami
  • Golonka po bawarsku
  • Karkówka w sosie chrzanowym
  • Filet z miruny w sosie koperkowym
  • Strogonow z kluskami
  • Szaszłyki drobiowe na risotto
Napoje 
  • Soki 100% owocowe 0,5l na osobę
  • Napoje gazowane (Pepsi, Mirinda, 7up) 0,5l na osobę
  • Woda z cytrusami i miętą 1l na osobę
Dodatkowo Goście mogą korzystać z bufetu kawowego, na którym dostępna jest selekcja herbat, świeża kawa i dodatki.
 
POPRAWINY
79 PLN/os. 
(czas trwania 6h - w godz. 14-20)
W formie bufetu dostępnego dla Gości:
  • pozostałe mięsa oraz zakąski z wesela 
  • 1 zupa do wyboru (kociołek): flaki, bogracz, gulaszowa, barszcz z pasztecikiem, żurek z kiełbasą i jajkiem
  • świeże dodatki skrobiowe (ziemniaki, frytki) oraz surówki
  • przerwa kawowa (kawa, herbata, dodatki, pozostałe ciasta z wesela)
  • 0,5l soku/os., woda z cytrusami i miętą uzupełniana

Dodatkowa propozycja:

  • grill 33 PLN/os. 1,5 porcji mięs na osobę, 1 porcja dodatków na osobę: szaszłyki z udkiem, karkówka z masłem ziołowym, kiełbasa, ziemniaczki w ziołach, warzywa grillowane, sos czosnkowy, ketchup, musztarda
  • danie główne w podgrzewaczu 27 PLN/os. 1 porcja/os.: bitki w sosie tymiankowym, kurczak w sosie z palonego boczku, polędwiczki w sosie grzybowym, pieczeń z karkówki w sosie

DODATKOWE ATRAKCJE WESELNE

  • udziec pieczony 33 PLN/os. serwowany przez Szefa Kuchni na środku sali
  • łosoś pieczony 41 PLN/os. serwowany przez Szefa Kuchni na środku sali
  • fontanna czekoladowa 15 PLN/os. (min. 80 os.) z dodatkami: pianki, rurki, herbatniki, owoce 
  • NOWOŚĆ candy bar 24 PLN/os. 1,5 porcji/os. 
  • tort weselny 11 PLN/os. tradycyjny, do wyboru kształt, smak kremu, biszkoptu, dekoracje (pełna konfiguracja)
  • wiejski stół 15 PLN/os. (min. 80 os.) 130g/os., 5 rodzajów swojskich wędlin i kiełbas oprócz tego: smalec, pieczywo, ogórki
  • koktajl bar 40 PLN/os. (min. 80 os.) 3 drinki/os. do wyboru 6 drinków (6h obsługi w stacjonarnej cafe & bar na Sali)
  • pokaz barmański 2500 PLN ok. 30 min pokazu, jeden drink dla wszystkich
  • NOWOŚĆ fotobudka 360° 1500 PLN 2,5h obsługi, akcesoria
  • barbie-budka 550 PLN 
  • napis LOVE 500 PLN 350 PLN