Przyjęcia Weselne

Organizujemy wesela, przyjęcia weselne, obiady weselne, uroczystości ślubne.

Zadzwoń i sprawdź wolny termin

+48 603 235 100 

lub napisz 

[email protected] 

  • Od 40 do nawet 280 osób (poniżej 40 osób proponujemy uroczyste obiady weselne w naszej Restauracji)

  • kompleksowa obsługa

  • najlepszy pokaz kuchni polskiej, tradycyjnej i urozmaiconej

  • dostępne opcje wegetariańskie i inne preferencje żywieniowe

  • piękne, zadbane wnętrza i okolica

  • komfortowe pokoje gościnne, z własną łazienką, TV oraz śniadaniem. Dla nowożeńców luksusowy apartament GRATIS.

  • łatwy dojazd (przy samej DK11) oraz duży parking wokół obiektu

Dobry smak i wspaniała zabawa. Organizacja wesela w Sali Bankietowej Platinum to pewny wybór w Waszym najważniejszym dniu w życiu.

Jesteście pod opieką osób z doświadczeniem i pasją. 30 lat doświadczenia, tysiące udanych przyjęć.

Wszyscy Goście weselni będą zachwyceni naszymi wnętrzami i smakiem naszej kuchni. 

 

Dziękujemy za zainteresowanie naszym obiektem.

Pod menu weselnymi znajdą Państwo wariant na poprawiny oraz dodatkowe atrakcje.

Każda uroczystość jest inna a my chętnie dostosujemy menu oraz inne czynniki do Waszych potrzeb. Mamy pełne możliwości.

Każde przyjęcie rozpoczynamy tradycyjnie przywitaniem chlebem i solą oraz dobrze zmrożoną wódką!

 

PROMOCJA

-15 PLN/os. oraz napis "LOVE" gratis na wesela od niedzieli do czwartku

-10 PLN/os. na wesela od listopada do kwietnia (promocje nie łączą się)

 

MENU STANDARD

275 PLN/os.

Zupa, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich

  • Rosół ze swojskim makaronem

  • Krem pieczarkowy ze śmietaną i grzankami

  • Krem pomidorowy z ziołami i skórką pomarańczy

Dania główne na półmiskach, 2,5 porcji na osobę, 5 do wyboru

  • Kotlet De Volaille

  • Kotlet szwajcar

  • Roladka drobiowa faszerowana sezonowo

  • Filet z ananasem i żurawiną

  • Kotlet schabowy z pieczarkami

  • Zraz wieprzowy tradycyjny z sosem

  • Pieczona karkówka w sosie własnym 

  • Filet z miruny

Dodatki na półmiskach, 4 do wyboru 

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem

  • Pieczone ziemniaczki w ziołach

  • Frytki

  • Kluski śląskie

  • Warzywa gotowane

  • Warzywa grillowane

  • Zestaw surówek

  • Kapusta modra zasmażana

Po obiedzie

  • Ciasto z lokalnej cukierni  na paterach 1,5k/os. (wymiennie na monoporcje, tzw. "słodkie stoły")

  • Kawa lub herbata serwowana

Zimny bufet, 2 porcje na osobę, 4 do wyboru

  • Lustro: (3 do wyboru) roladka fantazyjna, grzybowa, grecka, marchewkowa z twarożkiem, galantyna drobiowa lub wieprzowa, szynka faszerowana

  • Karkówka z sosem tatarskim

  • Pasztet w cieście francuskim, z żurawiną

  • Stripsy z kurczaka z dipem

  • Koreczki

  • Tatar ze śledzia na grzance

Sałatki, 1 porcja na osobę, 2 do wyboru

  • Hawajska z kurczakiem

  • Cezar

  • Grecka

  • Ziemniaczana z boczkiem i jajkiem

  • Gyros

  • Meksykańska z kurczakiem

Do zimnego bufetu zawsze w pakiecie: ciepłe bułeczki 2 szt., masło

Ciepła kolacja, zupa serwowana, 1 porcja/os.

  • Barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem

  • Zupa gulaszowa

  • Pierne flaczki

Napoje 

  • Soki 100% owocowe 0,5l na osobę

  • Woda z cytrusami i miętą 1l na osobę

Dodatkowo Goście mogą korzystać z bufetu kawowego, na którym dostępna jest selekcja herbat, świeża kawa i dodatki. 

 

MENU PREMIUM

319 PLN/os. 

(więcej mięs na osobę, deser, większy asortyment)

Zupa, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich

  • Rosół ze swojskim makaronem

  • Krem pieczarkowy ze śmietaną i grzankami

  • Krem pomidorowy z ziołami i skórką pomarańczy

  • Krem selerowo-pietruszkowy z bekonem

  • Krem z białych warzyw z prażonym jabłkiem

Dania główne na półmiskach, 3 porcje na osobę, 5 do wyboru

  • Kotlet De Volaille

  • Kotlet szwajcar

  • Roladka drobiowa faszerowana sezonowo

  • Pierś z indyka w sosie tymiankowym

  • Filet z ananasem i żurawiną

  • Grillowany filet z gruszką i camembertem

  • Kotlet schabowy z pieczarkami

  • Zraz wieprzowy tradycyjny z sosem

  • Pieczona karkówka w sosie własnym

  • Schab duszony w sosie porowym

  • Rumsztyk z cebulką

  • Filet z miruny

Dodatki na półmiskach, 4 do wyboru 

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem

  • Pieczone ziemniaczki w ziołach

  • Frytki

  • Kluski śląskie

  • Warzywa gotowane

  • Warzywa grillowane

  • Zestaw surówek

  • Kapusta modra zasmażana

Po obiedzie

  • Deser serwowany do wyboru

    • Tiramisu

    • Panna cotta z musem malinowym

    • Mus czekoladowy z truskawką

  • Ciasto z lokalnej cukierni  na paterach 1,5k/os.

  • Kawa lub herbata serwowana

Zimny bufet, 2 porcje na osobę, 4 do wyboru

  • Lustro: (3 do wyboru) roladka fantazyjna, grzybowa, grecka, marchewkowa z twarożkiem, szpinakowa z łososiem, galantyna drobiowa lub wieprzowa, szynka faszerowana

  • Karkówka z sosem tatarskim

  • Polędwiczki drobiowe po japońsku

  • Ryba w occie

  • Dzwonki z pstrąga w zalewie

  • Pasztet w cieście francuskim, z żurawiną

  • Stripsy z kurczaka z dipem

  • Koreczki

  • Tatar ze śledzia na grzance

Sałatki, 1 porcja na osobę, 2 do wyboru

  • Hawajska z kurczakiem

  • Cezar

  • Grecka

  • Ziemniaczana z boczkiem i jajkiem

  • Gyros

  • Meksykańska z kurczakiem

Do zimnego bufetu zawsze w pakiecie: ciepłe bułeczki 2 szt., masło

Ciepła kolacja, zupa serwowana, 1 mięso na półmiskach 1 porcja/os.

  • Barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem

  • Zupa gulaszowa

  • Pierne flaczki

  • Udka drobiowe faszerowane

  • Bitki wieprzowe z sosem tymiankowym i kopytkami

  • Pałki BBQ z warzywami

Napoje 

  • Soki 100% owocowe 0,7l na osobę

  • Woda z cytrusami i miętą 1l na osobę

Dodatkowo Goście mogą korzystać z bufetu kawowego, na którym dostępna jest selekcja herbat, świeża kawa i dodatki.

 

MENU LUX

379 PLN/os. 

(więcej mięs na osobę, przystawka, deser, napoje gazowane, prestiżowy asortyment)

 

Przystawka, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich

  • Carpaccio wołowe

  • Pasztet wieprzowy z sosem cumberland

  • Ternina drobiowa z musem z pietruszki

  • Szynka dojrzewająca z melonem

Zupa, 1 do wyboru, serwowana dla wszystkich

  • Rosół ze swojskim makaronem

  • Krem pieczarkowy ze śmietaną i grzankami

  • Krem pomidorowy z ziołami i skórką pomarańczy

  • Krem selerowo-pietruszkowy z bekonem

  • Krem z białych warzyw z prażonym jabłkiem

  • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

  • Consomme grzybowe z kluseczkami

Dania główne na półmiskach, 3,5 porcje na osobę, 6 do wyboru

  • Kotlet De Volaille

  • Kotlet szwajcar

  • Roladka drobiowa faszerowana sezonowo

  • Pierś z indyka w sosie tymiankowym

  • Grillowany filet z gruszką i camembertem

  • Udko kacze w sosie własnym

  • Kotlet schabowy z pieczarkami

  • Roladka wieprzowa ze szparagiem, otulona boczkiem

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym

  • Pieczona karkówka w sosie własnym

  • Eskalopki z ananasem i żurawiną

  • Schab duszony w sosie porowym

  • Filet z miruny

  • Łosoś na szpinaku

  • Zraz wołowy tradycyjny z sosem

  • Rumsztyk wołowy z cebulką

Dodatki na półmiskach, 4 do wyboru 

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem

  • Pieczone ziemniaczki w ziołach

  • Frytki

  • Kluski śląskie

  • Warzywa gotowane

  • Warzywa grillowane

  • Zestaw surówek

  • Kapusta modra zasmażana

  • Szparagi z parmezanem (sezonowo)

Po obiedzie

  • Deser serwowany do wyboru

    • Tiramisu

    • Panna cotta z musem malinowym

    • Mus czekoladowy z truskawką

    • Torcik bezowy

    • Sorbet owocowy z miętą i sosem

    • Jabłko

  • Ciasto z lokalnej cukierni  na paterach 1,5k/os. (wymiennie na monoporcje, tzw. "słodkie stoły")

  • Kawa lub herbata serwowana

Zimny bufet, 2 porcje na osobę, 4 do wyboru

  • Lustro: (3 do wyboru) roladka fantazyjna, grzybowa, grecka, z indyka, marchewkowa z twarożkiem, szpinakowa z łososiem, galantyna drobiowa lub wieprzowa, szynka faszerowana, szynka ze szparagami, pstrąg

  • Karkówka z sosem tatarskim

  • Gotowany schab z marynowanymi pomidorami

  • Grillowana cukinia z kozim serem

  • Tatar wołowy na grzance

  • Polędwiczki drobiowe po japońsku

  • Ryba w occie

  • Dzwonki z pstrąga w zalewie

  • Pasztet w cieście francuskim, z żurawiną

  • Stripsy z kurczaka z dipem

  • Koreczki

  • Tatar ze śledzia na grzance

Sałatki, 1 porcja na osobę, 2 do wyboru

  • Hawajska z kurczakiem

  • Cezar

  • Grecka

  • Ziemniaczana z boczkiem i jajkiem

  • Gyros

  • Meksykańska z kurczakiem

  • Z polędwiczką wieprzową, pomarańczą i balsamico

  • Z pieczonym burakiem i fetą

  • Z wędzonym pstrągiem i jajkiem

Do zimnego bufetu zawsze w pakiecie: ciepłe bułeczki 2 szt., masło

Ciepła kolacja, zupa serwowana, 2 rodzaje mięs na półmiskach 1,5 porcji/os.

  • Barszcz czerwony na wędzonce z pasztecikiem

  • Zupa gulaszowa

  • Pierne flaczki

  • Bogracz

  • Udka drobiowe faszerowane

  • Bitki wieprzowe z sosem tymiankowym i kopytkami

  • Pałki BBQ z warzywami

  • Golonka po bawarsku

  • Karkówka w sosie chrzanowym

  • Filet z miruny w sosie koperkowym

  • Strogonow z kluskami

  • Szaszłyki drobiowe na risotto

Napoje 

  • Soki 100% owocowe 0,5l na osobę

  • Napoje gazowane (Pepsi, Mirinda, 7up) 0,5l na osobę

  • Woda z cytrusami i miętą 1l na osobę

Dodatkowo Goście mogą korzystać z bufetu kawowego, na którym dostępna jest selekcja herbat, świeża kawa i dodatki.

 

POPRAWINY

79 PLN/os. 

(czas trwania 6h - w godz. 14-20)

W formie bufetu dostępnego dla Gości:

  • pozostałe mięsa oraz zakąski z wesela 

  • 1 zupa do wyboru (kociołek): flaki, bogracz, gulaszowa, barszcz z pasztecikiem, żurek z kiełbasą i jajkiem

  • świeże dodatki skrobiowe (ziemniaki, frytki) oraz surówki

  • przerwa kawowa (kawa, herbata, dodatki, pozostałe ciasta z wesela)

  • 0,5l soku/os., woda z cytrusami i miętą uzupełniana

Dodatkowa propozycja:

  • grill 35 PLN/os. 1,5 porcji mięs na osobę, 1 porcja dodatków na osobę: szaszłyki z udkiem, karkówka z masłem ziołowym, kiełbasa, ziemniaczki w ziołach, warzywa grillowane, sos czosnkowy, ketchup, musztarda

  • danie główne w podgrzewaczu 29 PLN/os. 1 porcja/os.: bitki w sosie tymiankowym, kurczak w sosie z palonego boczku, polędwiczki w sosie grzybowym, pieczeń z karkówki w sosie

DODATKOWE ATRAKCJE WESELNE

  • udziec pieczony 35 PLN/os. serwowany przez Szefa Kuchni na środku sali

  • łosoś pieczony 45 PLN/os. serwowany przez Szefa Kuchni na środku sali

  • fontanna czekoladowa 17 PLN/os. (min. 80 os.) z dodatkami: pianki, rurki, herbatniki, owoce 

  • NOWOŚĆ candy bar 15 PLN/os. 1,5 porcji/os. 

  • tort weselny 13 PLN/os. tradycyjny, do wyboru kształt, smak kremu, biszkoptu, dekoracje (pełna konfiguracja)

  • wiejski stół 17 PLN/os. (min. 80 os.) 130g/os., 5 rodzajów swojskich wędlin i kiełbas oprócz tego: smalec, pieczywo, ogórki

  • koktajl bar 50 PLN/os. (min. 80 os.) 3 drinki/os. do wyboru 6 drinków (6h obsługi w stacjonarnej cafe & bar na Sali)

  • pokaz barmański 2500 PLN ok. 30 min pokazu, jeden drink dla wszystkich

  • NOWOŚĆ fotobudka 360° 1600 PLN 2,5h obsługi, akcesoria

  • barbie-budka 550 PLN 

  • napis LOVE 500 PLN 350 PLN